ET HOTELL MED LANGE TRADISJONER
Saltstraumen Hotel
Overnatting i rolige omgivelser, kurs og konferanse med spektakulær utsikt, mat og drikke med fokus på lokal mat og ikke minst – hyggelig vertsskap!
Om oss
Saltstraumen Hotel ligger en halvtimes kjøretur fra Bodø Sentrum, i kort gangavstand til Saltstraumen – verdens sterkeste tidevannsstrøm.
Vi har 28 rom på hotellet. Rommene er nøytralt og enkelt innredet med fokus på en god natts søvn. Alle våre rom ligger på bakkeplan, og det er mulighet for å parkere bilen like utenfor rommene.
Vi har også 12 hytter med god hotellstandard, alle med to soverom og to bad, fire gode senger, stue med TV og sofa, spisebord samt kjøkken med mulighet for å tilberede seg middag.
Hotellet har to møterom i hotellets øverste etasje; «Storetoppen» og «Lilletoppen». Begge har spektakulær utsikt over både Saltfjorden, Saltstraumen og Børvasstindan. Rommene deler en takterrasse med panoramautsikt – perfekt for kaffepauser i frisk luft. Til sammen rommer disse 100 personer i klasseromsoppsett til kurs og konferanse.
Vi har også to møterom i hotellets første etasje; «Helmersen» og «Atelier». Alle våre møterom er utstyrt med prosjektor, flip-over og ellers det man trenger for et vellykket møte.
Vår spisesal «Schjølberg» ligger i hotellets første etasje, og her serveres det frokost, lunsj og middag. Dette er også et flott lokale til selskaper av ulike slag, og vi dekker til opptil 100 personer her.
Hotellet har også en svært hyggelig velværeavdeling med massasjebad, infrarød sauna, finsk badstue og relaxområde. I tilknytning til dette finner man også hotellets treningsrom som du som gjest fritt kan benytte deg av. Vi har også en flott finsk sauna som er plassert på terrassen med nydelig utsikt over Saltfjorden mot Bodø som kan bookes av grupper.
Medarbeidere
Elin Richardsen
Eier og daglig leder
Elin er eier og daglig leder ved Saltstraumen Hotel, og er vår primus motor. Hun startet sitt arbeide på Saltstraumen Hotel i april 1993, og kjøpte det i slutten av 2006. Hun eier og driver også Arctic Salt her i Saltstraumen, hvor verdens nordligste salt produseres for hånd.
Elin er regnskapsutdannet, og har fagbrev som både kokk og servitør. Hun brenner for kortreiste råvarer og bærekraftig mat, og liker å bruke tiden sin på høsting av bær, tang og andre godsaker fra naturen.
I 2024 ble Elin nominert til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris, for sitt arbeide med Fiskebørsen og bærekraftig forvaltning av havets ressurser, og ble valgt som finalist sammen med Arne Hjeltnes, Hanne Cecilie Sporsheim hos Juviksild og Arne Sørvig
Silje Raymondsdatter
Driftsleder
Silje er driftsleder ved Saltstraumen Hotel, og er utdannet innen personalledelse og arbeidspsykologi. I 2020 tok Silje fagbrev som kokk sammen med Elin for å styrke hotellets kjøkken. Hun er svært opptatt av å finne nye måter å redusere matsvinn på, og ikke minst å teste ut nye retter og oppskrifter.
Silje startet sitt arbeide på Saltstraumen Hotel i 2005 som oppvaskhjelp, og har opparbeidet seg bred erfaring i alle områdene av hotelldriften. Hun er en stødig samarbeidspartner når du skal planlegge ditt arrangement, om det er kurs, selskap eller bryllup.
Født og oppvokst i Saltstraumen og på Tverlandet, er hun godt kjent i nærområdet og viser deg gjerne flotte turområder og steder verdt å besøke!
Erlend Edvardsen
Vertsskap
Erlend er hotellmedarbeider ved Saltstraumen Hotel, og har sitt hovedansvar i serveringen. Erlend har bakgrunn og utdannelse som tømrer, og har mange gode egenskaper med seg fra den bransjen inn i serveringsbransjen hvor effektivitet og punktlighet er et must.
Erlend er et servicemenneske uten like, og strekker seg lengre enn langt for at gjestene våre trives. Han er en «fikser» som tar en utfordring på strak arm.
Saltstraumen Hotel har vært Erlends arbeidsplass siden 2012, og på den tiden har han vært innom de aller fleste arbeidsområder på hotellet og er en pålitelig og solid kollega.
Peter Rakovsky
Kjøkkenleder
Peter er kjøkkenansvarlig og kokk på Saltstraumen Hotel, og har lang fartstid i bransjen. Peter er utdannet maskinoperatør og programmerer, men kokkeyrket ligger hjertet hans nærmest og er der han trives best. Peter elsker å lage mat fra grunnen av, og brenner for ferske, lokale råvarer. Peter er opprinnelig fra Slovakia og har opparbeidet seg kjøkkenerfaring både derfra, fra Malta, England og Norge.
Peter er selv en ivrig fisker, og ofte får du servert hans egenfiskede sei hos oss, enten som filet eller i vår velkjente fiskesuppe.
Siden 2018 har han arbeidet på kjøkkenet på Saltstraumen Hotel, og har du besøkt oss i løpet av den tiden har du helt garantert smakt Peters mat eller kaker!
Henrik Markussen
Fiskerbonde
Henrik er vår Fiskerbonde og historieforteller, og startet sitt arbeide hos oss høsten 2023. Han har ansvar for Fiskebørsen, samt kjøkkenhagen og hønsehuset vårt. Du finner han også ofte på Saltbrygga og i produksjonen til Arctic Salt.
Henrik er fraflyttet Tromsøværing som har bosatt seg i Saltstraumen, og har masterutdanning i lederskap, innovasjon og markedsføring. Han har med andre ord mange gode kvaliteter som kommer godt med i det allsidige arbeidet ved Saltstraumen Hotel hvor ingen dager er like. Godt humør og god humor er blant Henriks fine bidrag til det gode arbeidsmiljøet vi har her i Saltstraumen, og han er en verdifull kollega for oss alle.