Turisme og reiseliv

Få smaken av havet, vår kultur og identitet fra verdens sterkeste malstrøm? Opplev et tradisjonsmåltid på Fiskebørsen på lokale råvarer med en kulinarisk reise fra fileteringsbenken til matfatet.

I vårt matverksted tar vi deg med gjennom historie og kystkultur for å gi et godt innblikk i vårt opphav og fundament i nord. Vi ønsker å inspirere og bevisstgjøre hvordan vi må ta vare på disse ressursene for fremtiden og arven vi etterlater til kommende generasjoner.

Et arrangement hos oss kan se slik ut

Fileteringsrommet (Fiskebruket): 

  • Fileteringskurs med fokus på “fra hode til hale”. Hvordan hente ut de mest delikate delene av fisken, men aller viktigst; hvordan bruke hele fisken!
  • Historisk innblikk i kystkulturen og identitet, ressursene fra havet og bærekraftig forvaltning. 
  • Bruk av tang og tare i matlaging. 
  • Utvinning av salt fra havet i samarbeid med Arctic Salt. 

Kjøkken- og spiserom (Heimkunnskapen)  

  • Kurs med egen kokk for å kunne skape den perfekte aften på egenhånd
  • Et tradisjonelt nordnorsk herremåltid av dagens fangst der gjesten også kan få på seg sitt eget forkle.
  • Tilgang til oppskriftene.

Hvor delaktig dere vil være, må avklares på forhånd. “Se, men ikke røre” eller en “fullstendig kulinarisk invasjon”. 

Saltstraumen “labberundt” (en nordnorsk walkabout):

Sjekk ut når straumen er på sitt sterkeste og opplev verdens sterkeste tidevannsstrøm på kyststien. Den er utstyrt med QR-poster og infoskilt hvor man får rikelig med info og historie om Saltstraumen. Det er også mulig å bestille guiding av lokalhistoriker for et grundig og innholdsrikt dypdykk

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer