Bærekraftig fiske

Lange sommernetter på bergene, med fiskelykke og fiskestang i ryggsekken, midnattssol og komplett avslapning blandet med spenning – biter fisken i dag? Velkommen til fiskeeldoradoet Saltstraumen.

Fiske i Saltstraumen

Saltstraumen er kjent over hele verden for å være et fantastisk sted for fiske, både fra land og med båt. Svært spesielle forhold under vann på grunn av den sterke straumen bidrar til at dyrelivet er særdeles rikt og variert, og gir store forekomster av den berømte straumseien, torsk, kveite og andre fiskearter.

Forsommertur til Saltstraumen med Lasse Bøe

«Det er med et ømt og ydmykt hjerte jeg takker vakre, deilige og gavmilde Saltstraumen for at jeg fikk komme i år også, det er på mange måter her jeg føler meg hjemme og ønsker jeg hadde nærmere enn de 150 milene det tar å kjøre hit. Her oppe blir jeg ufattelig liten når jeg kommer, men enorm når jeg drar. Jeg bøyer meg i støvet. 

Jeg vil forøvrig rette en stor takk i Saltstraumen Hotell som har lagt til rette for gutter på tur. Hyttene er enestående og ligger midt i kystmeiteparadis, og midt i blinken. Kan virkelig anbefales på det sterkeste! «

Det sier Lasse, kystmeiteren som etter hvert har blitt stamgjest hos oss når han reiser på sine ukeslange fisketurer her oppe i nord. Han er ihuga Saltstraumen-fan, skribent for Fiskeavisen.no, og skriver i tillegg sin egen blogg Kystmeite i Norge.

Hent inspirasjon til din fiskeferie i Saltstraumen fra den siste artikkelen hans på denne linken her. 

Sjekk gjerne ut  instagramkontoen også – @kystmeiteinorge

Fiske fra land

Å fiske fra land en sensommerkveld med midnattsola som bakteppe er en uforglemmelig opplevelse for de fleste. Det er mange steder rundt Saltstraumen hvor det er fine forhold for å stå på land å fiske, både tørt og trygt. Vi deler gjerne våre tips om de gode stedene å fiske i Saltstraumen. 

Et godt tips er å prøve lykken fra land en liten time før Saltstraumen er på sitt sterkeste på tur inn i Skjerstadfjorden. Tidevannstabellen for Saltstraumen finner du her.

Fisk - nydelig middag!

Det er noe helt eget ved å spise fersk, sjølfiska fisk. På hyttene våre er det tilrettelagt for at gjestene kan tilberede fisken sin til et lekkert fiskemåltid, og for gjester som bor på rom hos oss tilbyr vi plass i fryser for å lagre fisken slik at den kan spares og tas med hjem til et herremåltid. Vi serverer selvfølgelig også dagens ferske fisk hver dag i sommer! Vi oppfordrer alle våre gjester til å fiske kun det de trenger selv, ta vare på fisken, bruke hele og ikke minst spise den. 

Bidra til et renere Saltstraumen

Når fisken er kommet på land og skal sløyes, oppfordrer vi til at rester av fisken kastes til fuglene – de setter også stor pris på et godt fiskemåltid. Annet søppel ber vi gjestene om å ta med og kaste i i dunker, plukk gjerne litt ekstra hvis du ser at noen har glemt av søplet sitt – bli med på en felles dugnad for et rent Saltstraumen og et sunt miljø!

Saltstraumen er et marint verneområde som vi oppfordrer alle våre gjester til å respektere. 

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer