Vi er et Miljøfyrtårn!

Vi ønsker å ta vare på miljøet og være med på den grønne omstillingen – derfor er vi nå sertifisert Miljøfyrtårn!

Hva vil det si å være sertifisert Miljøfyrtårn?

For oss betyr det at vi tar bærekraftige valg i alt fra innkjøp, matservering, emballasje, pakking av sengetøy og søppelhåndtering. Hele driften vår er gjennomgått i samarbeid med stiftelsen Miljøfyrtårn, og det er satt «miljømål» som skal nås innen gitte tidsrammer – jobben med å være Miljøfyrtårn er derfor en konstant prosess.

Vi velger bærekraft først og fremst, og det kan bety noe så enkelt som å sortere søppel riktig, bruke lokale og økologiske råvarer på kjøkkenet og å bruke miljøvennlige rengjøringsprodukter. Etter en godkjent gjennomgang av bedriften, har vi altså oppnådd denne sertifiseringen. 

Hvert år sender vi inn rapport på vårt bærekraftsarbeid til Miljøfyrtårn, og her kan du se vår rapport

Hvordan driver man et bærekraftig hotell uten at det senker kvaliteten?

  • Informasjon – vi lar gjestene våre ta del i miljøarbeidet vårt ved å la dem ta miljøvennlige valg som å beholde handduken en dag ekstra, og god informasjon om vårt fokus på matsvinn
  • Buffet – vi ønsker ikke å bidra til de store mengdene matsvinn som ofte følger det å servere middagsbuffet, og tilbyr derfor gode tallerkenretter med skikkelig, hjemmelaget mat av gode, lokale og kortreiste råvarer i kafèen vår.
  • Frokostbuffet – om sommeren serverer vi frokostbuffet hver dag, og da har vi tatt noen gode valg som gjør at vi kan servere en bærekraftig frokost. Du finner fortsatt speilegg og bacon, kokte egg og en god eggerøre – men nå kommer eggene fra Tørresvik Gård, baconet kommer fra Lundal i nabobygda vår, syltetøyet og vaffelrøra har vi lagd selv, og brødet baker vi selv og innimellom hjelper Baker Olsen i Ramsalt oss med brødbakinga.
  • Vi kaster ikke spiselig mat – vi blir heller utsolgt for en rett i stedet for å overprodusere
  • Vi kjøper gjerne rare grønnsaker fra gårder rundt omkring – de smaker nemlig like godt som «pene» grønnsaker
  • Per april 2024 bygger vi kompostbinge hvor mye av matavfallet vårt skal komposteres til god plantegjord, som igjen kan brukes i eget drivhus. Samtidig bygger vi hønsehus hvir en koselig flokk små høner skal bo, og får kose seg med de spiselige delene av matavfallet vårt, mens vi bruker gjødsel fra dem til jorda vår. 
  • Vi tilbyr leie av 2 elbilladere for våre gjester, som er lokalisert like ved hotellets resepsjon. Ved Coop Prix Saltstraumen, like over Saltstraumbrua finnes det også hurtigladere. 
  • Vi tilbyr leie av elsykler, både på times- og dagsbasis. Et supert alternativ til bil når man skal komme seg rundt i Saltstraumen! 
  • Vi oppfordrer våre gjester til å reise kollektivt. På Reis Nordland finnes det god oversikt over mulighetene for å reise kollektivt til og fra oss, og det er en kort og hyggelig rusletur fra busstoppet til oss, på omtrent 5 minutter. 

Stiftelsen Miljøfyrtårn

Vi sender en stor takk til stiftelsen Miljøfyrtårn som har veiledet oss igjennom denne store prosessen, og hjulpet oss å treffe riktige, bærekraftige valg. Du kan lese mer om Stiftelsen Miljøfyrtårn ved å trykke her.

Vi ønsker alle våre gjester hjertelig velkommen til Miljøfyrtårnet Saltstraumen Hotel!

Miljørfyrtårn logo

Stiftelsen Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøsertifiseringsordning driftet av Stiftelsen Miljøfyrtårn. Stiftelsen ble opprettet i 2003 av sentrale organisasjoner i næringsliv og offentlig forvaltning.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer