Vi er et Miljøfyrtårn!

Vi ønsker å ta vare på miljøet og være med på den grønne omstillingen – derfor er vi nå sertifisert Miljøfyrtårn!

Hva vil det si å være sertifisert Miljøfyrtårn?

For oss betyr det at vi tar bærekraftige valg i alt fra innkjøp, matservering, emballasje, pakking av sengetøy og søppelhåndtering. Hele driften vår er gjennomgått i samarbeid med stiftelsen Miljøfyrtårn, og det er satt «miljømål» som skal nås innen gitte tidsrammer – jobben med å være Miljøfyrtårn er derfor en konstant prosess.

Vi velger bærekraft først og fremst, og det kan bety noe så enkelt som å sortere søppel riktig, bruke lokale og økologiske råvarer på kjøkkenet og å bruke miljøvennlige rengjøringsprodukter.

Hvordan driver man et bærekraftig hotell uten at det senker kvaliteten?

  • Informasjon – vi lar gjestene våre ta del i miljøarbeidet vårt ved å la dem ta miljøvennlige valg som å beholde handduken en dag ekstra, og god informasjon om vårt fokus på matsvinn
  • Buffet – vi ønsker ikke å bidra til de store mengdene matsvinn som ofte følger det å servere lunsj- eller middagsbuffet, og tilbyr derfor gode tallerkenretter med skikkelig, hjemmelaget mat av gode, lokale og kortreiste råvarer
  • Frokostbuffet – om sommeren serverer vi frokostbuffet hver dag, og da har vi tatt noen gode valg som gjør at vi kan servere en bærekraftig frokost. Du finner fortsatt speilegg og bacon, kokte egg og en god omelett – men nå kommer eggene fra Tørresvik Gård, baconet kommer fra Lundal i nabobygda vår, syltetøyet og vaffelrøra har vi lagd selv, og brødet baker vi selv og innimellom hjelper Baker Olsen i Ramsalt oss med brødbakinga.
  • Vi kaster ikke spiselig mat – vi blir heller utsolgt for en rett i stedet for å overprodusere
  • Vi kjøper gjerne rare grønnsaker fra gårder rundt omkring – de smaker nemlig like godt som «pene» grønnsaker

Stiftelsen Miljøfyrtårn

En stor takk må også rettes til stiftelsen Miljøfyrtårn som har veiledet oss igjennom denne store prosessen, og hjulpet oss å treffe riktige, bærekraftige valg. Du kan lese mer om Stiftelsen Miljøfyrtårn ved å trykke her.

Vi ønsker alle våre gjester hjertelig velkommen til Miljøfyrtårnet Saltstraumen Hotel!

Miljørfyrtårn logo

Stiftelsen Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er en nasjonal miljøsertifiseringsordning driftet av Stiftelsen Miljøfyrtårn. Stiftelsen ble opprettet i 2003 av sentrale organisasjoner i næringsliv og offentlig forvaltning.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer