VERDENS STERKESTE TIDEVANNSSTRØM

Om Saltstraumen

Saltstraumen er så mye – både vill natur og vakkert landskap, bedrifter med vertskap som strekker seg lengre enn langt for å gi deg en fin opplevelse

Dette må du vite før du besøker Saltstraumen

Saltstraumen er så mye – både vill natur og vakkert landskap, bedrifter med vertskap som strekker seg lengre enn langt for å gi deg en fin opplevelse, det er god hjemmelagd mat med forankring i lokale tradisjoner, det er nordlys og midnattssol og det er fisking fra bergene langs verdens sterkeste tidevannsstrøm.

Hva er Saltstraumen?

Saltstraumen er verdens sterkeste tidevanssstrøm. Den befinner seg i et smalt sund mellom Skjerstadfjorden og Saltfjorden, og kreftene i straumen oppstår kort fortalt når tidevannet skal utjevnes og vannmassene skal igjennom det kun 150 meter brede sundet. Sundet er selve Saltstraumen, og det strekker seg over 3 kilometers lengde og kan derfor sees fra forskjellige vinkler – alt etter om straumen driver inn eller ut av Skjerstadfjorden.

Dette bør du vite før du besøker Saltstraumen

  • Saltstraumen er på det sterkeste fire ganger i døgnet. For å finne ut hvilket klokkeslett den er på det sterkeste, kan du sjekke ut tidevannstabellen som ligger på siden her
  • Vannmassene i Saltstraumen kan komme opp i ei fart på over 20 knop
  • Det er kort vei fra Saltstraumen Hotel og ned til flotte utsiktspunkter for å se straumen
  • Du trenger ikke fiskekort for å fiske i Saltstraumen
  • Husk kamera – den ville straumen vil du ha bilder av!

Er Saltstraumen farlig?

Ja, hvis man går uti vannet kan det være farlig. Barn må derfor alltid være under trygt oppsyn av voksne. Man må aldri svømme eller bade i straumen, men beskue den trygt fra land – vi viser deg de fineste stedene å stå for å se straumen.

Dette kan dere gjøre i Saltstraumen

Saltstraumen byr på mange aktiviteter for store og små, fine overnattingsmuligheter, fantastiske turområder og spennende fisketurer. Her inne finner du informasjon om oss i Saltstraumen, hvem vi er og hva vi kan tilby, enten du skal på tur med familien, jobben eller vennegjengen.

Saltstraumen er et perfekt område for store natur- og kulturopplevelser. Vi har verdens sterkeste tidevannsstrøm som er et spektakulært skue som kan sees både fra land og fra båt.

Her er også den flotte fjellrekka Børvasstindan som inviterer til flotte toppturer til blant annet Per Kalsa-tinden. Det er også mange andre gode turstier i området som passer for både store og små. Et besøk til flotte Valnesfossen anbefales. Husk matpakke!

Saltstraumtabellen 2024

Fire ganger i døgnet er straumen på sitt sterkeste, og tidspunktene for det endrer seg fra dag til dag. Oversikt over tidene finner du ved å klikke på denne linken. 

Klikk på bildet for å se en større versjon

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler:​ Les mer